tisdag 16 september 2014

8 fakta om penisar

Alla män undrar om storleken spelar storleken någon roll? Det gör den, men inte alltid som man tror. Här är åtta fakta om penisar.

1. Hur stor är en genomsnittlig erigerad penis?
En erigerad penis är i genomsnitt 14,2 cm lång och 4,8 cm i diameter. Endast 15 procent av alla män har en erigerad penis över 18 cm, och endast tre procent är begåvade med ett organ som är över två decimeter. Källa.

2. Storleken har betydelse för engångsligg
En studie från 2014 fann att omkrets, inte längd, var viktigt för engångsligg, men inte för längre relationer. Forskarna tror att större omkrets tenderar att föra klitoris närmare slidan under själva akten, vilket ökar chansen för orgasm. Källa.


3. Önskvärd storlek
Penisens storlek har betydelse för engångsligg, men hur är det i andra fall? Man kan i alla fall vara säker på att ett större könsorgan inte alltid bättre. Kvinnor gillar proportioner. En penis i proportion med den övriga kroppen är det som de flesta kvinnor föredrar. Mannens självförtroende, personlighet och grad av attraktion är viktigast för sexuell tillfredsställelse, och väger tyngre än en oproportionerligt stor penis. Källa.

4. Det finns inget samband mellan penisångest och penisstorlek
Oavsett hur väl utrustad en man är, kommer han sannolikt att uppleva viss ångest när han tänker på penisens storlek. En studie från 2013 publicerad i Journal of Sexual Medicine fann att även män vars storlek på penisen låg över genomsnittet, uttryckte känslor av otillräcklighet. Trettiofem procent av de tillfrågade var nöjda med storleken och 30 procent rapporterade missnöjda. Källa.

5. Tyskar förstorar mest
I Tyskland är storleken viktig, för tyskarna förstorar sina penisar mer än andra. Uppgifter från International Society for Aesthetic Plastic Surgery visar att 18 procent av alla penisförstoringar görs i Tyskland. Detta motsvarar ungefär åtta av 100.000 män. Närmast efter följer Venezuela, Spanien och Mexiko. Källa.

6. Banta fram penisen
Det inte finns något vetenskapligt bevisat sätt att öka storleken på en penis. Däremot kan en stor mage göra att penisen ser mindre ut. Så genom att banta, blir den upplevda storleken större. En riktigt stor mage skymmer dessutom hela penisen. Källa.

7. Homosexuella penisar är större
I genomsnitt är storleken på en homosexuell mans penis knappt en cm längre. En studie från 1999 som publicerades i tidskriften Archives of Sexual Behavior fann detta samband och man tror att det kan ha något att göra med hormoner från fostertiden som påverkar storleken på penisen. En felkälla var att forskarna inte mätte storleken utan att männen själva skickade in uppgifterna. Källa.

8. Det går inte att förutsäga storleken på en penis
Forskare har försökt att koppla storleken på mäns penisar till storleken på deras fötter, näsor, tummar, örsnibbar och fingrar, utan att lyckas. Det finns inga samband mellan olika kroppsdelar och penisens storlek. Källa.


1 kommentar:

 1. Kamagra http://www.intimleksaker.com
  Sexleksaker http://www.intimleksaker.com
  Sex Toys http://www.sextoyonlinestore.com
  Kamagra http://www.kamagra.dk
  http://www.kamagra24seven.com

  SvaraRadera