fredag 21 november 2014

Män tänder på höga klackar

Ett par höga klackar kan göra en oansenlig kvinna attraktiv. Höga klackar är ett enkelt sätt för kvinnor att bli attraktivare på. En ny studie visar nämligen att män tycker att höga klackar är mycket sexiga och de påverkar männens beteende.

Höga klackar förstärker kvinnans former genom att pressa fram bröst och bak och förlänga benen. Ur ett evolutionärt perspektiv är en kvinnas benlängd kopplad till hälsa och fertilitet, eftersom benen slutar växa när kvinnor når puberteten. Långa ben betyder alltså att kvinnan växt upp i en bra miljö och att sannolikheten är stor att hennes barn i sin tur också växer upp i en gynnsam miljö.

I studien kläddes kvinnorna identiskt i svarta kostymer med raka kjolar och vita skjortor. Den enda märkbara skillnaden mellan dessa kvinnor var deras skor (platta skor, 5 cm eller 9 cm klack).


När kvinnorna bad slumpmässiga män och kvinnor att stanna för en kort intervju om jämställdhet, visade det sig att 83 % av alla män stannade för att prata med kvinnor med de högsta klackarna, medan endast 47 % stannade hos kvinnorna med platta skor. Men bara 33 procent av kvinnorna stannade, oavsett klackhöjd.

När kvinnorna låtsades tappa en handske framför en man plockade 93 % av alla män upp dem ifall kvinnan bar höga klackar, men endast 62% om kvinnan hade platta skor. I detta fall påverkades också kvinnor som gick bakom kvinnor med höga klackar, men inte lika mycket: 52 procent för höga klackar resp. 43 procent för platta skor.

I ett sista experiment placerades kvinnorna på olika barer. Det tog män ungefär åtta minuter att närma sig en kvinna som bar höga klackar jämfört med 14 minuter för kvinnorna i platta skor.

1 kommentar:

  1. Kvinnor med klackskor är läckert oavsett klackhöjd samt att
    även Kvinnor i olika åldrar får en helt annan Look..:)

    SvaraRadera