Omkring 40 procent av personer över 65 år drabbas av minnesförlust. Denna åldersrelaterade minnesförlust börjar redan i 40-årsåldern, men dess effekter blir allt mer märkbara med stigande ålder. Man börjar glömma namn på bekanta eller andra slumpmässiga saker.
Åldersrelaterad minnesförlust har satts i samband med en specifik del av hjärnan som ligger i hippocampus, som är ansvarigt för bildandet av nya minnen. Enligt forskarna visar studien att åldersrelaterade minnesförlust börjar i denna region av hjärnan, och att flavonoider kan vända på utvecklingen.
Choklad är både gott och nyttigt |
Tester utförda före och efter tre månader visade på märkbara förbättringar i funktionen av hippocampus hos de som konsumerade mycket flavonoider. Deltagare som hade ett minne motsvarande en typisk 60-åring i början av studien hade minnet av en 30- till 40-åring efter tre månader.
Flavonoider finns också i grönsaker, te, rött vin och B2-vitaminrika livsmedel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar