söndag 5 oktober 2014

Sju viktiga fakta om klitoris

Klitoris är den känsligaste delen av en kvinnan kropp och skickar signaler upp och ner längs ryggraden när den stimuleras. Den är en magisk knapp, men många har ganska grumliga kunskaper om klitoris. Här är sju nyttiga fakta:

1. Känsligast
Det är den känsligaste kroppsdelen med över 8000 nervändar. En penis har endast 4000.

2. Den påminner om en penis
Den liknar den manliga anatomin eftersom den har ett ollon, skaft och förhud. Dessutom sväller den upp när den stimuleras.

3. Den har en uppgift
Den har en uppgift och det är att ge njutning. Det är den enda delen av den kvinnliga kroppen, vars huvudsakliga funktion är nöje och njutning.

4. Storleken spelar roll
Klitoris storlek eller avstånd från kvinnans vagina kan påverka hennes förmåga till orgasm. Ju längre från öppningen, desto svårare att få orgasm.

5. Den är större än du tror
Under själva knappen har klitoris en form av en länkarm, med två ben som sträcker sig 7 cm in i slidan och ansluter den till G-punkten.

6. Det finns en gräns
Klitoris kan nå sin maximala njutnings potential när den är stimulerad. Om det fortsätter att stimuleras, kan njutningen förvandlas till smärta och obehag.

7. Position är viktigt
Mannen ligger ovanpå men håller kroppen en bit högre upp så att penisen inte tränger så djupt in i slidan. På så sätt kommer penisroten åt att stimulera klitoris. Kvinnan trycker underlivet mot mannen i små rytmiska rörelser. Hon kan även knipa med slidmusklerna runt penis.

Källa: Womens health

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar