lördag 25 oktober 2014

Fem livsmedel som förbättrar hälsan bättre än en juice-detox

Enligt Centers for Disease Control and Prevention, har varje person ca 140 giftiga kemikalier i kroppen. Dessa kemikalier är kopplade till kroniska problem och sjukdomar, som till exempel migrän, kronisk trötthet och allergier. Ett sätt att avgifta sig som blivit populärt är att svälta kroppen med detox-juicer för att bli kvitt dessa gifter. Men även om det skulle fungera, kommer gifterna tillbaka när man börjar äta normalt igen.

Då är det bättre att lägga till hälsosamma livsmedel till den vanliga kosten, livsmedel som man vet motverkar gifter.

1. Äpplen
Ett äpple om dagen håller gifterna borta. Äpplen är rika på pektin, ett lösligt fiber som hjälper till att avlägsna livsmedelstillsatser och metaller från systemet.

2. Kronärtskockor
Bladen i kronärtskocka innehåller flera nyttiga ämnen, särskilt fytonäringsämnen i form av cynarin och silymarin. Dessa fytonäringsämnen hjälper matsmältning, gallblåsans funktion och kolesterolnivåer. Silymarin och cynarin hjälper även levern bearbeta gifter och att bryta ner fet mat.

3. Rödbetor
Rödbetor är mycket effektiva att ta bort gifter och andra skadliga ämnen i kroppen. Denna grönsak innehåller betacyanin (som är bra mot cancer), magnesium, järn, zink och kalcium. Rödbetor hjälper också till att regenerera och återaktivera röda blodkroppar och därmed till att tillföra färskt syre till kroppen.

4. Ingefära
Ingefärans läkande och avgiftande egenskaper beror till viss del på den höga koncentration av ämnen som hjälper till att upprätthålla matsmältningsenzymer, som neutraliserar syror och förbättrar matsmältningen.

5. Lök
Lök innehåller svavelosande aminosyror, som effektivt rengör kroppen. Lök kan samla ihop arsenik, kadmium, bly, kvicksilver och tenn i förorenade livsmedel, enligt en studie publicerad i International Journal of Environment and Pollution.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar